Binnen de lean six sigma wereld zijn er meerdere trainingen, die in allerlei variaties worden aangeboden. Binnen EagleBC onderscheiden we ook meerdere trainingen met elk een verschillend doel.

Ons hoofddoel is mensen te leren succesvol, pragmatisch en methodisch processen voor de werkvloer te verbeteren in multi-disciplinair teamverband.

Met pragmatisch bedoelen we: het moet daadwerkelijk tot een meetbare verbetering van een proces leiden en de geleerde Lean (Six) Sigma gereedschappen methodes moeten voor iedere trainee te gebruiken zijn.

Veel Six Sigma opleidingen hebben een zeer hoog gehalte aan statistiek en worden veelal gegeven door wiskundigen. Ook de boeken van Six Sigma puilen vaak uit van statistische formules. Deze leiden vaak tot onnodige verwarring voor studenten en leveren weinig extra waarde toe bij het toepassen van Six Sigma projecten. In de praktijk hoeft men eigenlijk maar een paar statistische begrippen en toetsen te kennen waarmee men de meeste procesdata kan analyseren. Indien men meer nodig heeft (simulaties, complexe experimenten, etc.) dan kan men beter een expert op dat gebied vragen.

Lean is oorspronkelijk pragmatisch en resultaatgericht. Iedere medewerker kan en wordt geacht mee te doen in continu verbeteren. Het leuke van Lean, als trainer, is dat je dit aan iedereen kunt leren en dat er snel resultaten zijn. Dus een solide en pragmatische inslag, gegeven door ervaren trainers, is de basis van onze trainingen. Wij leren u wat u nodig heeft om uw processen en organisatie te verbeteren.

We hebben een compleet pakket van trainingen die nodig zijn om een organisatie tot een CBP&i-organisatie te ontwikkelen. De trainingen zijn modulair en kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden, afhankelijk van de behoefte van uw organisatie. Met compleet bedoelen we een aantal aspecten, die ons inziens nodig zijn:

  • Training in het maken van een Strategisch plan en de Implementatie van strategie met Hoshin KAnri
  • Trainingen in procesverbetering op meerdere niveaus en diepgang. Modulair en gefocust op Lean, Six Sigma, TPM, Agile Scrum.
  • Trainingen in management development. Het Leiden van een continu verbeter organisatie vereist een andere manier van managen. We trainen met name in resultaatgericht sturen en bijsturen van organisaties en verander management.
  • Trainingen in Team Ontwikkeling. Hoe verander ik mijn team in een ‘TOP-team’.
    Teamontwikkeling vergt een bepaalde kijk op teams en tools om te “assessen”:
    • “Waar staat een team nu?”
    • “Wat zijn de zwakke plekken en welke interventies moeten we plegen?”

Voor meer informatie bekijk onze trainingen op deze website.

Logo Abbott
Logo Boston Scientific Int.
Logo Boersma Firepacks BV
Logo BSCI
Logo DFx
Logo DIS
Logo Dräger
Logo DSM
Logo Dynafix
Logo Dynalogic
Logo EMMA Schoen
Logo Fortimedix
Hogeschool Zuyd
Logo Land van Horne
Logo Meander
Logo Medtronic
Logo MGG
Logo NKF
Logo Abbott
Logo Sevagram
Logo Tehava
Logo Van Houtum Papier
Logo VieCuri
Logo Virenze
Logo Watch Consultancy

Zonder resultaatgericht management-systeem is variatie in kwaliteit en productiviteit normaal. Het gevolg is dat dan continu verbeteren en solide resultaatverbetering moeilijk is.